264929070 264929070
top of page

Schrijftip : K.I.S.S. my copy!

Ga je graag zelf aan de slag met teksten voor je website, flyers, social media en meer? Ik zou zeggen: go for it! Zorg er wel voor dat je K.I.S.S.'t vooraleer je jouw teksten met de wereld deelt.


K.I.S.S. staat voor

- Keep It Simple, Stupid

- Keep It Short and Simple


Of zoals ik het zelf graag benoem:

Kort Is Super Sexy

(Al kan dat soms toch wat teleurstellend zijn)


Hoe het het ook noemt, K.I.S.S.'en heb je maar beter onder de knie. Het betekent dat je niet rond de pot draait en meteen tot de essentie komt.


Aan de slag!

  1. Schrijf een tekst en denk nog niet te veel na over K.I.S.S. Het is belangrijker dat je eerst spontaan schrijft wat je wil vertellen.

  2. Herlees je tekst en durf te schrappen: welke woorden en zinnen kan je weglaten, zonder je boodschap te veranderen?

  3. Herhaal stap 2 tot je een tekst hebt die focust op de essentie. Dat is je K.I.S.S. boodschap.


Voorbeeld:


Stap 1: Ik schrijf een tekst

Vandaag wil ik het hebben over de K.I.S.S.-methode die je zal helpen om je teksten boeiender te schrijven. Door het K.I.S.S.-principe zal je niet meer rond de pot draaien en is het ook veel gemakkelijker om meteen tot de essentie te komen. Want het is duidelijk dat wie K.I.S.S.'t zijn lezers weet te boeien en zo hou je hun aandacht ook langer vast.


Stap 2: Ik herlees en schrap

De K.I.S.S.-methode helpt je boeiender te schrijven. Hierdoor draai je niet rond de pot en kom je meteen tot de essentie. Want wie K.I.S.S.'t boeit de lezers en houdt hun aandacht langer vast.


Stap 3: Mijn tekst focust op de essentie

De K.I.S.S.-methode helpt je boeiender te schrijven. Je draait niet rond de pot en komt meteen tot de essentie. Wie K.I.S.S.'t boeit de lezers en houdt hun aandacht langer vast

En nu jij! Veel schrijfplezier!


Hulp nodig? Contacteer me!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
264929070